«

»

Apple iPhone 7 – Viikko Julkaisutilaisuuden Jälkeen

apple iphone 7 julkaistiin viikko sittenApplen uusin puhelin, iPhone 7 julkaistiin voin viikko sitten ja olemme koko viikon saaneet lukea lehdistä ja sosiaalisessa mediassa kaikenlaista. Iso osa varmaan totta ja iso osa varmaan myöskin täyttä tarua. Kuten aina kun Apple julkaisee uusia tuotteita, herää internet henkiin ja seasta löytyy aina sekä positiivisia ja negatiivisia kirjoituksia. Mitä kaikkea olemmekaan kuluneella viikolla saaneet lukea?

 

Jo pari päivää julkistamistilaisuuden jälkeen tuli uutinen, että Apple ei tuttuun tapaansa tule tällä kertaa julkistamaan myyntinumeroita. Tämä uutinen luonnollisesti nähtiin mediassa merkkinä siitä ettei myynti ollut ehkä kulkenut täysin mallikkaasti.

Loppuviikosta saimme uutisissa kuulla että Applen uudet puhelimet ovat tilapäisesti loppu. Tästäkin keskusteltiin ympäri verkkoa ja jossain jopa spekuloitiin että Apple ei itse olisi luottanut omaan tuotteeseensa niin paljon, että he olisivat tilanneet niitä tarpeeksi. Jossain spekuloitiin myös että puhelimet olisivat loppuneet siitä syystä, että ne olisivat jossain merellä laivan konteissa. Viime viikolla nimittäin Hajin Shippin niminen laivayhtiö meni konkurssiin, ja laivat jäivät merelle kellumaan. Laskelmien mukaan konteissa olisi yhteensä 14 miljardin arvoista tavaraa ja elektroniikkaa. Jotkut siis uskoivat että laivoissa olisi myös useita tonneja uusia Applen iPhone 7 puhelimia.

Nyt itse puhelimeen. Apple iPhone 7 ei tuo markkinoille oikeastaan mitään uutta. Yhtiö teki muutamia kyseenalaisia ratkaisuja, kuten poistivat kuulokeliitännän (mistä internet vihastui). Muuten puhelimessa ei paljon uutta oikeastaan ole.

Vaikka netissä on liikkunut paljon huhuja ja liikkeellä on ollut paljon negatiivistä, nousi silti Applen osakekurssi 14% sen jälkeen kun Apple ilmoitti että varastot myytiin loppuun. 14% on Applen tapauksessa noin 80 miljardia euroa joten mistään pienistä summista ei ole kyse.